logo-une-tribu-WEB-TRANSP-RGB-5cm.png
petit homme sans.jpg

©Une Tribu Collectif

Petit Homme (titre provisoire)

Lopend project.

 

 Een koningin oefent autoritaire macht uit over een koninkrijk dat, naar het schijnt, aan het zinken is. Het is onvermijdelijk, zeggen ze. Dat beweert tenminste een heks die buiten het rijk leeft, in het nabijgelegen bos. In haar kasteel lijkt de koningin de ramp die eraan komt te negeren.

 

 Het verhaal dat we willen opbouwen, gevoed door eco feministische gedachten, is dat van bewustzijn. Bewustwording van het gewicht van macht en overheersing, van de centrale plaats van het patriarchaat in de evolutie van de wereld. Ons project is ook het verhaal van bevrijding. Bevrijding van overheersing en ideeën die te zwaar zijn om te dragen. Het is eindelijk het verhaal van een nieuw begin.

Une Création d’Une Tribu Collectif

Conception : Cécile Maidon, Noémie Vincart, Michel Villée

Mise en scène : Cécile Maidon, Noémie Vincart, Michel Villée

Conception de la marionnette : Valentin Périlleux

Créateur lumière : Caspar Langhoff
Composition musicale : Alice Hebborn

Scénographe : Valentin Périlleux

Costumes : Rita Belova

Regard dramaturgique et marionnettique: Pierre Tual

Regard extérieur : Marion Lory
Diffusion : Louise Mestrallet

Production : Entrée de Secours ASBL -

Soutien à la production : Quai 41 - Coproductions : Théâtre de La Balsamine (Bruxelles), Le Sablier (Caen, France), L'Hectare (Vendôme, France), Le Théâtre de Laval (Laval, France) 

Avec l'aide de la Fédération Wallonie-Bruxelles. - Avec le soutien du Bouffou Théâtre à la coque (Hennebont, France), de La Roseraie - espace cré-action (Bruxelles), La Montagne Magique (Bruxelles) - La MCCS de Molenbeek (Bruxelles).