top of page

À propos

Une Tribu Collectif bestaat uit twee creatieve kunstenaars (acteurs en poppenspelers), Michel Villée en Noémie Vincart, die samenwerken met partners en/of buitenstaanders om hun voorstellingen te creëren. 

Ze maken poppenkastvoorstellingen en hebben ervoor gekozen om collectief te werken. Deze synergie betekent dat iedereen betrokken is bij het geheel. Het is een zoektocht naar betekenis in het detail. Alle kunsten die in een creatie vertegenwoordigd zijn, kunnen naar voren worden gebracht, afhankelijk van de behoeften en ideeën.

De creaties hebben een proces van vertellen door evocatie gemeen, dat de toeschouwer in een actieve positie plaatst: het is door de betrokkenheid van hun verbeelding dat de betekenis van het verhaal vorm krijgt. Poppenspel, in de breedste zin van het woord, staat centraal in elke productie. De poppen worden parallel aan de thema's van elke voorstelling gemaakt. Een stam werkt heel precies aan de manipulatie van de poppen en de poppentechniek wordt gebruikt om de dramaturgische aspecten van het werk te vertalen.

Direction Artistique

mich.jpg

Michel Villée

Michel is een komische acteur en poppenspeler. Hij studeerde theater en beweging in Brussel. Als komische acteur, creëerder, helpend bij het schrijven of regisseren, werkt hij samen met verschillende bedrijven (Zoo Théâtre, Mic Mac, Que Faire ?, Eline Shumacher, David Murgia, Cie Paulette Godart, ...) . Hij ontwikkelt ook al jaren poppentheater projecten, hetzij binnen het collectief Une Tribu, voornamelijk als auteur en poppenspeler, hetzij in samenwerking met andere gezelschappen (Ultima Thule, Froe Froe, Hop Signor ...), meestal als een marionetten manipulatie coach, helpende bij het schrijven of regisseren.

IMG_7723 (2) (1).JPG

Noémie Vincart

Na een jaar bij Insas voltooide ze haar carrière met verschillende stages en opleidingen (Neville Tranter, Agnes Limbos, Gavin Glover, Boris Rabey, Isabella Souppart, enz.). Ze assisteerde Galin Stoev bij drie creaties in België. Toen ontdekte ze het beroep van poppenspeler in "The Child Who ..." van het Théâtre d'un Jour en maakte ze zich vertrouwd met de technieken van poppenbouw als assistente van Natacha Belova. Ze was medeoprichter van het collectief Une Tribu waarmee ze "Gaspard" en "La Brèche" creëerde.

Equipe Administrative

katia2.jpg

Katja Belova

Algemene coördinatie van de compagnie

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Christine Cloarec (Quai 41)

Production coördinatie

Complices / co-créateurs créatrices

Rita Chat pitre_edited_edited.jpg

Rita Belova

 

Rita Belova is een komische actrice, poppenspeler en kostuumontwerpster. Ze studeerde in juni 2015 af aan INSAS.

In 2015 werkte ze als stagiair-assistent aan de creatie van l'Enfant Colère onder leiding van Sophie Maillard in het Théâtre Océan Nord en de creatie van Rumeur et Petits Jours du Raoul Collectif in het Nationaal Theater.

Ze sloot zich aan bij het collectief Une Tribu waar ze creëerde en meespeelde in de jonge publiekstentoonstelling Blizzard (onderscheiding van de minister van Cultuur tijdens de Huy 2018-bijeenkomsten)

 In 2017 speelde ze in de tentoonstelling La beauté du désastre geregisseerd door Lara Ceulemans in Mons Art de la Scène en in het Nationaal Theater. Ze werkte als kostuumontwerper bij Ludovic Drouet voor de Rome Trilogy  in het Théâtre de la Balsamine en Mort de César  bij INSAS, Une Tribu Collectif voor de tentoonstelling  La Brèche  petite forme op het XS-festival in het National Theatre and Long Form in Charleville-Mézières , Jean Coërs voor de tentoonstelling Share your Dreams  in RITS. In 2018 creëerde ze de maskers voor de tentoonstelling Laboratoire Poison van Adeline Rosenstein in het Théâtre de la Balsamine,

 In 2019 zette ze haar werk voort als assistent bij de Cie Mossoux-Bonté voor de Grote Geitenshow in Charleroi-Danse en bij het Raoul Collectif voor de Nationale tentoonstelling Une Cérémonie au Théâtre.

Alice%20Noir%20et%20Blanc_edited.png

Alice Hebborn (membre cofondatrice d'Une tribu 2015-2022)

En 2015, elle cofonde le collectif Une Tribu avec lequel elle mène des créations de théâtre d'objets et de marionnettes, dont La Course et Blizzard. Elle compose la musique de La Brèche en collaboration avec Thomas Giry, de Novembre et de Pouvoir en 2023.

 

https://soundcloud.com/alice-166/sets/outofmap

Valentin.jpg

Valentin Périlleux (membre cofondateur d'Une Tribu 2015-2022)

Valentin est diplômé en scénographie à l'Ecole Nationale des Arts Visuels de La Cambre à Bruxelles. Il est le co-créateur de la Course, Blizzard, Au pied des Montagnes et le constructeur de la marionnette de Pouvoir et des décors de la Brèche et Novembre.

Sarah_edited.jpg

Sarah Hebborn 

Sarah is een komische actrice en poppenspeler, afgestudeerd aan ESACT in 2012. Na haar studie begon ze haar eigen creaties en was ze medeoprichter van het collectief La Station waarmee ze Ivan , Gulfstream  creëerde (prijs van de minister van Cultuur en staatsgreep hart van de pers - Huy 2014) en   Parc  (Internationale Juryprijs op het Festival Emulation). Met het UNE TRIBU-collectief creëerde ze   La Course   (prijs van de provincie Luik voor een jong bedrijf in de Rencontres de Huy, prijs voor jonge jury tijdens de  Festival Emulation).

photo_identit%C3%A9_edited.jpg

Daniel Schmitz 

Daniel is een komische acteur die in 2010 afstudeerde aan Esact.

Hij werkt samen met verschillende theatercollectieven, La Station, Une Tribu en Rubis Cube en speelde in de tentoonstelling “Garuma! »Geregisseerd door Jean Michel Van Den Eeyden. Hij leidt ook het project "Die Schmiede" met Gwendoline Gauthier. Hij wordt de geluidsontwerper van de circusvoorstelling "Sanctuaire Sauvage" van het Rafale-collectief.

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Karl Autrique

Régisseur lumière de La Course, Au pied des Montagnes et administrateur de la compagnie

Natacha2.jpg

Natacha Belova

Schepper van La Brèche

 

Autodidactisch kunstenaar, geboren in 1969 in Rusland, geschoold in geschiedenis. Ze woont en werkt in België sinds 1995 als kostuumontwerpster, scenograaf en poppenspeler, met een twintigtal verschillende regisseurs, waaronder Jean-Michel d'Hoop, Jaime Lorca, Didier de Neck, Isabelle Pousseur, Christophe Sermet en Galin Stoev. Drie keer genomineerd voor de Critics 'Prize 2008, 2009, 2010 en uitgereikt in 2010. Hier zijn enkele voorstellingen geproduceerd tussen 1998 en 2017: Liliom - Théâtre de la Coline (Frankrijk) - geregisseerd door Galon Stoev. Blood Brothers - Cie Dos à Deux (Brazilië) - geregisseerd door André Curti en Artur Ribeiro. Rumeur et petits jours - Nationaal Theater - Collectief Raoul (België), The Ventriloques School - Cie Point Zéro (België) - Geregisseerd door JM d'Hoop. "Richard Three" - Cie Viajeinmóvil (Chili) geregisseerd door Jaime Lorca (Chili) Tegelijkertijd geeft ze poppen workshops in Frankrijk, Spanje, Chili, Mexico, Maleisië en anderen. Vieilles - Cie Point Zéro - Geregisseerd door JM d'Hoop L'École des Ventriloques - Cie Point Zéro - Geregisseerd door JM d'Hoop. Tegelijkertijd geeft ze workshops poppen bouw in Frankrijk, Spanje, Chili, Mexico , Maleisië en anderen. 

Thomas Giry.jpg

Thomas Giry

Geluidsontwerper en co-componist van  La Brèche een Novembre.

 

Thomas Giry (ook bekend als tseg ) is een componist, poly-instrumentalist en performer.

Geboren in Parijs in 1973, studeerde hij piano vanaf de leeftijd van 5 jaar en verdiepte zich een paar jaar later in de muziek als autodidact. Sinds 1998 produceert hij muziek voor theater- en dansgezelschappen, video-installaties of korte films en documentaires gemaakt in Brussel, Parijs of Marseille.Drummer, gitarist, zanger, performer en duizendpoot binnen muzikale projecten en verschillende creaties (Why The Eye ?, Music For Rabbits, Poly-Fannies, Monte Isola ...), hij beoefen ook fotografie en voedselproducerende culturen!

Hij woont momenteel in Brussel.

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Caspar Langhoff

Lichtcreatie van de Blizzard et La Brèche.

1891053_10152923338422137_1938043379_n_e

Gwendoline Gauthier

Créatrice de Au Pied des Montagnes.

Gwendoline Gauthier est lauréate de l’Esact ( Conservatoire Royal de Liège) en 2014. Elle est ensuite engagée en tant que comédienne pour Philippe Sireuil ( Des Mondes meilleurs de Paul Pourveur), Mathilde Lecarpentier ( Marie Tudor de Victor Hugo),  Daniel Schmitz ( Les Sauvages), Clément Thirion ( Mouton Noir d’Alex Lorette) , et est nominée jeune espoir féminin en 2017 pour son interprétation dans Les enfants du Soleil mis en scène par Christophe Sermet (Théâtre des Martyrs 2018) . Elle intègre le comité de lecture du Rideau de Bruxelles en 2018. La même année, elle joue pour Julien Rombaux dans Love and Money au Théâtre de Poche , et on la retrouve dans Ravachol, pièce écrite par Axel Cornil créée au MARS. En avril 2020, elle joue un monologue de Gary Owen au Théâtre de Poche mis en scène par Georges Lini. 

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Cristel Vander Stappen

Administratie van l'ASBL Entrée de Secours.

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Octavie Piéron

Lichtcreatie van De koers.

sigle-une-tribu-WEB-RGB-10cm_edited.jpg

Antoinette Servais

Administratie van l'ASBL Entrée de Secours

bottom of page