logo-une-tribu-WEB-TRANSP-RGB-5cm.png

Equipe créative - Collectif

Alice%20Noir%20et%20Blanc_edited.png

Alice Hebborn

Alice Hebborn is geboren in 1990 te Brussel, waar ze momenteel woont. Ze studeerde compositie bij Claude Ledoux, Gilles Gobert en Geoffrey François aan het Conservatoire de Mons / ARTS2. Ze haalt haar inspiratie uit de observatie van de natuur in haar instrumentale composities. Ze zoekt flexibel en inclusief schrijven en laat een creatieve plek over voor de artiesten. Alice Hebborn verbindt haar werk graag met beeldende en levende kunsten. In 2013 was ze medeoprichter van het collectief Une Tribu waarmee ze creaties van object- en poppentheater leidt, waaronder "La Course", "Blizzard". Ze componeert de muziek voor "La Brèche" in samenwerking met Thomas Giry.

 

https://soundcloud.com/alice-166/sets/outofmap

Valentin Périlleux

Valentin studeerde af in scenografie aan de Nationale School voor Beeldende Kunsten van Ter Kameren in Brussel. Hij werkt als scenograaf, beeldend kunstenaar en poppenbouwer voor verschillende gezelschappen en regisseurs (Théâtre des Quatre Mains, Compagnie d'Ici P, Compagnie Roultabi, Collectif La Station, Jean Michel d'Hoop, Didier De Neck). Hij treedt ook op binnen het Brusselse collectief RE: c.

Michel Villée

Michel is een komische acteur en poppenspeler. Hij studeerde theater en beweging in Brussel. Als komische acteur, creëerder, helpend bij het schrijven of regisseren, werkt hij samen met verschillende bedrijven (Zoo Théâtre, Mic Mac, Que Faire ?, Eline Shumacher, David Murgia, Cie Paulette Godart, ...) . Hij ontwikkelt ook al jaren poppentheater projecten, hetzij binnen het collectief Une Tribu, voornamelijk als auteur en poppenspeler, hetzij in samenwerking met andere gezelschappen (Ultima Thule, Froe Froe, Hop Signor ...), meestal als een marionetten manipulatie coach, helpende bij het schrijven of regisseren.

Noémie Vincart

Na een jaar bij Insas voltooide ze haar carrière met verschillende stages en opleidingen (Neville Tranter, Agnes Limbos, Gavin Glover, Boris Rabey, Isabella Souppart, enz.). Ze assisteerde Galin Stoev bij drie creaties in België. Toen ontdekte ze het beroep van poppenspeler in "The Child Who ..." van het Théâtre d'un Jour en maakte ze zich vertrouwd met de technieken van poppenbouw als assistente van Natacha Belova. Ze was medeoprichter van het collectief Une Tribu waarmee ze "Gaspard" en "La Brèche" creëerde.

Administration et production

Louise Mestrallet

Omroep

Katja Belova

Algemene coördinatie van de compagnie

Louise Hamel

Production coördinatie

Complices

Rita Belova

 

Rita Belova is een komische actrice, poppenspeler en kostuumontwerpster. Ze studeerde in juni 2015 af aan INSAS.

In 2015 werkte ze als stagiair-assistent aan de creatie van l'Enfant Colère onder leiding van Sophie Maillard in het Théâtre Océan Nord en de creatie van Rumeur et Petits Jours du Raoul Collectif in het Nationaal Theater.

Ze sloot zich aan bij het collectief Une Tribu waar ze creëerde en meespeelde in de jonge publiekstentoonstelling Blizzard (onderscheiding van de minister van Cultuur tijdens de Huy 2018-bijeenkomsten)

 In 2017 speelde ze in de tentoonstelling La beauté du désastre geregisseerd door Lara Ceulemans in Mons Art de la Scène en in het Nationaal Theater. Ze werkte als kostuumontwerper bij Ludovic Drouet voor de Rome Trilogy  in het Théâtre de la Balsamine en Mort de César  bij INSAS, Une Tribu Collectif voor de tentoonstelling  La Brèche  petite forme op het XS-festival in het National Theatre and Long Form in Charleville-Mézières , Jean Coërs voor de tentoonstelling Share your Dreams  in RITS. In 2018 creëerde ze de maskers voor de tentoonstelling Laboratoire Poison van Adeline Rosenstein in het Théâtre de la Balsamine,

 In 2019 zette ze haar werk voort als assistent bij de Cie Mossoux-Bonté voor de Grote Geitenshow in Charleroi-Danse en bij het Raoul Collectif voor de Nationale tentoonstelling Une Cérémonie au Théâtre.

Sarah Hebborn 

Sarah is een komische actrice en poppenspeler, afgestudeerd aan ESACT in 2012. Na haar studie begon ze haar eigen creaties en was ze medeoprichter van het collectief La Station waarmee ze Ivan , Gulfstream  creëerde (prijs van de minister van Cultuur en staatsgreep hart van de pers - Huy 2014) en   Parc  (Internationale Juryprijs op het Festival Emulation). Met het UNE TRIBU-collectief creëerde ze   La Course   (prijs van de provincie Luik voor een jong bedrijf in de Rencontres de Huy, prijs voor jonge jury tijdens de  Festival Emulation).

Daniel Schmitz 

Daniel is een komische acteur die in 2010 afstudeerde aan Esact.

Hij werkt samen met verschillende theatercollectieven, La Station, Une Tribu en Rubis Cube en speelde in de tentoonstelling “Garuma! »Geregisseerd door Jean Michel Van Den Eeyden. Hij leidt ook het project "Die Schmiede" met Gwendoline Gauthier. Hij wordt de geluidsontwerper van de circusvoorstelling "Sanctuaire Sauvage" van het Rafale-collectief.

Karl Autrique

Régisseur lumière de La Course, Au pied des Montagnes et administrateur de la compagnie

Natacha Belova

Schepper van La Brèche

 

Autodidactisch kunstenaar, geboren in 1969 in Rusland, geschoold in geschiedenis. Ze woont en werkt in België sinds 1995 als kostuumontwerpster, scenograaf en poppenspeler, met een twintigtal verschillende regisseurs, waaronder Jean-Michel d'Hoop, Jaime Lorca, Didier de Neck, Isabelle Pousseur, Christophe Sermet en Galin Stoev. Drie keer genomineerd voor de Critics 'Prize 2008, 2009, 2010 en uitgereikt in 2010. Hier zijn enkele voorstellingen geproduceerd tussen 1998 en 2017: Liliom - Théâtre de la Coline (Frankrijk) - geregisseerd door Galon Stoev. Blood Brothers - Cie Dos à Deux (Brazilië) - geregisseerd door André Curti en Artur Ribeiro. Rumeur et petits jours - Nationaal Theater - Collectief Raoul (België), The Ventriloques School - Cie Point Zéro (België) - Geregisseerd door JM d'Hoop. "Richard Three" - Cie Viajeinmóvil (Chili) geregisseerd door Jaime Lorca (Chili) Tegelijkertijd geeft ze poppen workshops in Frankrijk, Spanje, Chili, Mexico, Maleisië en anderen. Vieilles - Cie Point Zéro - Geregisseerd door JM d'Hoop L'École des Ventriloques - Cie Point Zéro - Geregisseerd door JM d'Hoop. Tegelijkertijd geeft ze workshops poppen bouw in Frankrijk, Spanje, Chili, Mexico , Maleisië en anderen. 

Thomas Giry

Geluidsontwerper en co-componist van  La Brèche een Novembre.

 

Thomas Giry (ook bekend als tseg ) is een componist, poly-instrumentalist en performer.

Geboren in Parijs in 1973, studeerde hij piano vanaf de leeftijd van 5 jaar en verdiepte zich een paar jaar later in de muziek als autodidact. Sinds 1998 produceert hij muziek voor theater- en dansgezelschappen, video-installaties of korte films en documentaires gemaakt in Brussel, Parijs of Marseille.Drummer, gitarist, zanger, performer en duizendpoot binnen muzikale projecten en verschillende creaties (Why The Eye ?, Music For Rabbits, Poly-Fannies, Monte Isola ...), hij beoefen ook fotografie en voedselproducerende culturen!

Hij woont momenteel in Brussel.

Caspar Langhoff

Lichtcreatie van de Blizzard et La Brèche.

Octavie Piéron

Lichtcreatie van De koers.

Cristel Vander Stappen

Administratie van l'ASBL Entrée de Secours.

Antoinette Servais

Administratie van l'ASBL Entrée de Secours

Gwendoline Gauthier

Créatrice de Au Pied des Montagnes.

Gwendoline Gauthier est lauréate de l’Esact ( Conservatoire Royal de Liège) en 2014. Elle est ensuite engagée en tant que comédienne pour Philippe Sireuil ( Des Mondes meilleurs de Paul Pourveur), Mathilde Lecarpentier ( Marie Tudor de Victor Hugo),  Daniel Schmitz ( Les Sauvages), Clément Thirion ( Mouton Noir d’Alex Lorette) , et est nominée jeune espoir féminin en 2017 pour son interprétation dans Les enfants du Soleil mis en scène par Christophe Sermet (Théâtre des Martyrs 2018) . Elle intègre le comité de lecture du Rideau de Bruxelles en 2018. La même année, elle joue pour Julien Rombaux dans Love and Money au Théâtre de Poche , et on la retrouve dans Ravachol, pièce écrite par Axel Cornil créée au MARS. En avril 2020, elle joue un monologue de Gary Owen au Théâtre de Poche mis en scène par Georges Lini.